2016.1.8.Fri
パティシエのスイーツブログ【マカロン】
お料理・お食事
皆様、こんにちは!
本日は【マカロン】のご紹介です!

マカロンはメレンゲにアーモンドパウダー、
粉砂糖を合わせて焼きます。
材料や作り方を見た感じではとてもシンプルですが
奥が深いお菓子なんです!

マカロンを作る際に
マカロナージュと言う作業がありますが
卵白の気泡をつぶして、焼き上げた時に膨らみ過ぎないように、
調整する作業です。この見極めが難しいです!!
気泡の潰しが足りなかったり、
やり過ぎたりすると、割れたり、萎んだりします。
もしご家庭で作られる際は、めげずに挑戦してみて下さい!!
パティシエ 前田
Hello, it's me again. Today I am talking about macarons. Macarons are made with almond powder, meringue, and sugar powders. The ingredients seems very simple, however it is very complicated sweets. The steps of making it is very hard. We have to get rid of all the bubbles so that it won't grow too big. Please try them at your home, too.