2016.1.7.Thu

パティシエのスイーツブログ【エクレア】

お料理・お食事

皆様、こんにちは! 

お待たせしました。


【エクレア】のご紹介です!

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エクレアもシュー生地から作れるお菓子の1つで

細長く焼いた生地に、カスタードクリームや生クリームを絞ったお菓子です。


表面にコーヒーやチョコレートでコーティングしている事が多いです!


フランス語ではエクレールと発音するのですが、

【雷・稲妻】と言う意味があり、

焼いた表面が稲妻に似ているから名付けたという説があります。


他にも表面のチョコレートが溶けないように、

稲妻のような速度で食べるっといった説もあります。

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ちょっと変わった説もあるエクレアですが、

食べるときは、味わって食べて頂く方が

美味しいと思いますので、皆さんのスタイルでお召し上がり下さい!

次回はマカロンについてです!


パティシエ 前田


Hello everyone, sorry for keep you waiting. 

Today's blog is about one of the most popular sweets, éclair. 

It is a kind of sweets, which the shape of it is long, 

and it has a custard cream put between the chou buns. 

The name of it comes from a word thunder in French

because of its baked surface looked like one of them.

Also the custard cream is so soft that, 

they had to be ate quickly just like a thunder lightening. 

I hope you don't have to eat them "that" fast!