2016.1.7.Thu
パティシエのスイーツブログ【エクレア】
お料理・お食事
皆様、こんにちは!
お待たせしました。
【エクレア】のご紹介です!

エクレアもシュー生地から作れるお菓子の1つで
細長く焼いた生地に、カスタードクリームや生クリームを絞ったお菓子です。
表面にコーヒーやチョコレートでコーティングしている事が多いです!
フランス語ではエクレールと発音するのですが、
【雷・稲妻】と言う意味があり、
焼いた表面が稲妻に似ているから名付けたという説があります。
他にも表面のチョコレートが溶けないように、
稲妻のような速度で食べるっといった説もあります。

ちょっと変わった説もあるエクレアですが、
食べるときは、味わって食べて頂く方が
美味しいと思いますので、皆さんのスタイルでお召し上がり下さい!
次回はマカロンについてです!
パティシエ 前田
Hello everyone, sorry for keep you waiting.
Today's blog is about one of the most popular sweets, éclair.
It is a kind of sweets, which the shape of it is long,
and it has a custard cream put between the chou buns.
The name of it comes from a word thunder in French
because of its baked surface looked like one of them.
Also the custard cream is so soft that,
they had to be ate quickly just like a thunder lightening.
I hope you don't have to eat them "that" fast!